THE MARKA KüLTüRü EğITIMI DIARIES

The marka kültürü eğitimi Diaries

The marka kültürü eğitimi Diaries

Blog Article

Markalaştırma paylaşılan geleneklerin değiştirilmesini gerektirdiği için, ister istemez uzun dönemli bir proje. Ve dolayısıyla markalaştırma genellikle kısadönem satış hedeflerini gerçekleştirmek için iyi bir araç değil. Diğer taraftan, markalaştırma harici stratejilerin (hizmet maliyetini azaltmak, promosyonlarla farklı fiyat uygulaması yürütmek gibi) markalaştırma üzerinde beklenmeyen etkileri olup olmayacağını değerlendirmek de önemli.

Farkındalık yaratmak: Marka oluşturma, ürün veya hizmetinizin hedef kitle tarafından bilinirliğini ve tanınırlığını artworkırır.

Akılda kalıcılığı arttırır. İnsanlar zihinlerinde yer etmiş markalarla olumlu deneyimler sağladığında tekrar o markaya eğilim gösterirler. Burada bahsedilen şey marka sadakati oluşumudur.

Deneyimsel çerçeveleme bilişsel açıdan cimri olan tüketicilerin markaların çerçevelenmesinin bilimsel dayanağını araştırmaya isteksiz olmasından yararlanır. Sonuç olarak, faydaları çerçeveleyen markalaştırma çabaları bazen müşteri değeri ve müşterilerin kısa yol düşünce şeklinden çıkar sağlama arasındaki gri alanda olabilir. Örneğin, Winston sigaraları tütünü işlemede kullanılan birkaç kimyasalı çıkarmak ve sonra reklamlar aracılığıyla sigaraların “%one hundred doğal” olduğunu söylemek suretiyle etkili bir biçimde yeniden çerçevelenmiştir.

Markaları tescil etmek için, markaların çeşitli belgelerle kaydedilmesi ve ortaya konulması gerekmektedir. Bunun için, markaların öncelikle ulusal veya uluslararası ticaret markaları kurumlarında tescil edilmesi gerekir.

Marka kültürleri markayı içeren çeşitli hikayeler yaratan “yazarlar” olarak birikir. Markalar başlıca dört türde yazara sahiptir: şirketler, well known kültür, etkileyiciler ve tüketiciler.

Firma, tescil ettiği markası sayesinde rakiplerince taklit edilmekten ürünlerini ve hizmetlerini koruyarak tek olur.

Günümüz dünyasında büyük ölçüde artan rekabet ortamı ürünler ve hizmetler arasındaki farkları gittikçe ortadan kaldırmaktadır. Artık ürün veya hizmet ondan bekleneni yerine getirmekten daha ötede, müşteri için anlam ifade etmek zorundadır. Hızla artan bu rekabet ortamında markalar ve şirketler, ürünlerini ve hizmetlerini geliştirme yolunda çalışmalar yapmaktadır.

Markalar sadece görünüşten veya imajlarından ibaret değildir. Markalar, daha çOkay ürünlere “iç içe geçmiş” olan çAlright algılı prizmalardır. Genellikle markalaşmadaki en kritik ve zorlu iş, ürünün marka değerini enhance edecek şekilde tasarlanmasıdır. Ürün tasarımını markalaşma sorunu olarak düşünmek, (otomobiller, bilgisayarlar, tüketici elektroniği, cihazlar) gibi yoğun tasarım concludeüstrilerinde yeni yeni ortaya çıkmış bir yaklaşım biçimidir.

İşletmenin markası, tescil edildiği andan itibaren koruma altına girer. Tescilli markalar ürün ya da hizmet gibi kiralanabilir, satılabilir ya da miras olarak kuşaklara aktarılabilirler. Tescilli marka sahibinin marka üzerindeki kullanım, lisans verme, rehin verme gibi hakları bulunmaktadır. Başkalarının markayı şirketten izinsiz kullanamaması marka tesciliyle sağlanır. Kısaca, marka tescili şirket markanızı koruma altına almak demektir.

Çevresel değişimlerAncak, yalnızca rakip firmalara bakarak markalaştırma yapmanın da bir tehlikesi var. Marka değerinde en büyük ilerlemelerin yolu ortamdaki rakiplerin henüz advertisementım atmadığı fırsatları (tüketiciler, teknoloji, altyapı vb.) belirlemekten ve bu fileırsatlardan yararlanmak için marka stratejisi tasarlamaktan geçiyor.Örneğin, yeni ürün teknolojileriitibarı iyileştirmek için önemli fırsatlar sunabilir, yeni bilgi-işlem teknolojileri (örneğin Web, müşteri ilişkileri idaresi) ilişki değerinde ilerlemelere izin verebilir, müşteri tercihlerini değiştirmek farklı deneyimsel çerçevelemeler için fırsat yaratabilir ve toplum ve kültürdeki değişimler yeni bir sembolizm ortaya koymak için fileırsatlar yaratabilir. Kategori yaşam döngüsündeki değişimleri de göz önünde bulundurmak önemli.

Daha iyi bir gelecek ve daha iyi bir yaşam için öncülük edecek yeni nesil marka liderleri yetiştirmek üzere Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile sertifika programları gerçekleştiriyoruz.

Marka kültürü bir markanın müşterisinde aidiyet duygusu yaratmasını sağlar, sadakatini artworkırır. Bir kültüre sahip markalar kendilerini rakiplerinden daha kolay farklılaştırır ve stratejileri here bir bütünlük içerisinde ilerler.

Sonuç olarak, işletmelerin marka kimliği, müşteri algısı üzerinde büyük etkiye sahiptir. İşletmenin özünü yansıtan ve kalitesini simgeleyen marka unsurları, müşteri sadakati ve tercihine katkıda bulunurken alıcı ve satıcı arasında stratejik öneme sahip bir köprü görevi görür.

Report this page